Inloggen bij GGNet

Multifactor Authenticatie instellen met alleen smartphone

Heb je alleen een smartphone bij de hand en wil je MFA instellen? Volg daarvoor deze stappen. Je kunt daarna bijvoorbeeld je laptop van GGNet in gebruik gaan nemen.

Stap 1

Download de Microsoft Authenticator op je smartphone. Deze is te vinden onder GGNet Apps op je zakelijke toestel of in de App Store van Apple en de Google Play store voor privé toestellen.

Zodra je op Installeren drukt in GGNet Apps zie je vervolgens Verwerken staan. Je hoeft hier niet op te wachten, je kunt GGNet Apps sluiten en je vindt het icoon van de Microsoft Authenticator vervolgens op je homescherm. Het bijwerken van deze status duurt vaak langer dan het daadwerkelijke installeren.

Stap 2

Ga nu naar deze website om Multifactor Authenticate (MFA) in te stellen.

Stap 3

Voer als eerste je GGNet e-mailadres in en druk daarna op Volgende.

Stap 4

Vul vervolgens het wachtwoord van je account in en druk op Aanmelden.

Stap 7

Druk op Volgende.

Stap 5

Aangezien we de app al hebben geinstalleerd in stap 1 druk je hier op Volgende.

Stap 6

Het is noodzakelijk om je account toe te voegen in de app die in stap 1 is gedownload. Druk op Koppel uw account aan de app.... Druk op Open om toe te staan dat de Authenticator geopend wordt.

Stap 8

De Authenticator app wordt geopend en je account wordt er aan toegevoegd. Je hoeft hier verder geen handeling voor te doen. Controleer alleen of je account er weergegeven wordt. Druk daarna linksboven in beeld op Safari.

Stap 9

Je komt terug op deze pagina. Druk nu op Volgende.

Stap 10

Boven in beeld zie je nu een melding verschijnen, druk op de melding. Zie je geen melding meer? Open dan zelf de Authenticator app.

Stap 9

In de app krijg je, als je account goed is toegevoegd, het volgende in beeld. Druk op Goedkeuren. Druk vervolgens linksboven in beeld op Safari.

Stap 10

Je ziet nu de bevestiging dat de melding is goedgekeurd. Druk nu op Volgende.

Stap 11

Druk op Gereed om af te ronden. Je kunt Safari nu sluiten.